Att tänka på…

Har du länge drömt om en hund? Här är några viktiga saker som du bör veta och tänka på innan du väljer den nya familjemedlemmen.

Hundar tar upp mycket tid och energi och jobbar du 15 timmar om dagen så är kanske inte en hund det perfekta valet för dig. Det finns andra husdjur som kräver mindre omsorg. Skulle du mot all förmodan ändå vilja ha en hund så kan du alltid ta kontakt med någon som är villig att rasta din hund några gånger om dagen för en liten slant. Välj då en ras som inte behöver flera timmars promenader om dagen.

Valpar kräver mest arbete när du tar hem dem de första 2-3 månaderna. Om du  inte vill att dina saker ska tuggas upp , eller  inte har tid eller pengar för att utbilda valp så är det bra att ta en hund som redan är rumsren (en hund som är över sex månader gammal). Se även till att du har några tuggleksaker framför så att din vapl slipper bita på dina skor och möbler.  Valparna tycker om att utforska och bita på allt så se till att det inte finns något farligt framme i ditt hem. Vaccinera din hund så fort som möjligt för att slippa onödiga utgifter och sjukdomar. Oavsett vilken ras du väljer så kommer du att älska din hund lika mycket som vilken familjemedlem som helst. Hunden är ju trots allt människans bästa vän :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>