Mops

Min absoluta favoritras är självklart mops. Låt inte hundens oroliga och skrynkliga lilla ansikte lura dig. Denna ras skrattar åt dig och med dig. Dessa hundar lever för skojs skull vilket är hemligheten till deras fortsatta popularitet . Mopsen har sitt ursprung i den folkliga kinesiska happahunden och har kommit med handelsvägarna till Europa på 1500-talet. Hunden är aldrig lika glad som när den spenderar tid med sina ägare (familjen). Denna ras trivs bra med andra hundraser och även med katter och barn. En viktig sak som många ägare glömmer bort är att denna ras inte är skapt för att jogga så det gäller att ta korta men lekfulla promenader.  Under sommaren kan det vara lite svåra för mopsen att andas om han är ute i solen för länge. På grund av deras invecklade nos så blir andningen mycket svårare. Nosen är kort och nästan tillplattad måste du hjälpa den på traven när det är riktigt varmt ute genom att ha en kylhandduk som du kan lägga på ryggen och huvudet när det är riktigt varmt ute. På vintern är det bara att sätta på mopsen en jacka.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>