Att klippa hundens klor

De vanligaste orsakerna till att vi undviker att klippa hundens klor hemma är rädslan för att skada hunden. Kloklippningen blir en händelse som omges av ångest och drama. Om din hund är riktigt aktiv och springer utomhus hela dagarna lång så behövs sällan klorna att klippas då marken och gruset sköter jobbet åt dig. Men har du en hund som du tar ut på promenader några gånger om dagen så är kloklippning ett måste. Man brukar säga att hundtrim ska ske varannan vecka , precis som att upprätthålla mänskliga naglar.

Om du kan höra klorna klicka på köksgolvet så har det gått alldeles för lång tid sedan sista klippningen.  Konceptet är enkelt: trimma runt , aldrig för fort då det kan börja blöda från hundens tass. Nedan följer en video där ni steg för steg får hjälp med klippningen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>