Varför hundar inte ska äta chocklad

Vi alla vet att hunden är människans bästa vän. Deras lojalitet är oöverträffad i djurvärlden, och de är trogna följeslagare som kommer att stå vid din sida i vått och torrt, år ut och år in. De flesta som bor med hund delar sina liv med sina lurviga vänner. Om du går en promenad, så tar du hunden med dig. Om det är dags för en tupplur så lägger sig din hund bredvid dig. Naturligtvis från din hunds perspektiv så finns deten mänsklig aktivitet som hunden älskar mer än allt. Vad är det? Tja, det går under många namn, inklusive frukost, lunch, middag, kvällsmat, och nattmat! Liksom människor älskar hundar att äta och de flesta av dem gillar att äta mer än bara torrfoder.. Hundar vill oftast mer än gärna hjälpa dig med att rensa din tallrik, oavsett om du äter saftiga hamburgare eller kokt broccoli. Veterinärer brukar varna dig att begränsa mängden livsmedel som du ger till hundar. Hundmat är speciellt framtagen för att ge hundarna den näring de behöver. Dessutom är vissa mänskliga livsmedel helt enkelt inte bra för hundar.

Till exempel, när du äter en chokladkaka. Även om din hund kanske vill ta del av den söta chokladen , kan det vara en dödlig behandling. Så vad är det som gör chokladen så giftig för hundar ? Många tror att det beror på att choklad innehåller koffein. Även om choklad innehåller mycket små mängder koffein, innehåller den en annan liknande substans som är det verkliga problemet : teobromin . Teobromin är en alkaloid som fungerar som en stimulant som koffein gör. Hundar har dock inte en särskild enzym som människor använder för att bryta ner teobromin . Som ett resultat, kan teobromin överstimulerar centralnervösa och kardiovaskulära systemen hos hundar vilket leder till ökat blodtryck , kräkningar, uttorkning, magsmärtor, kramper och även död. Så nästa gång du får för dig att låta din hund smaka på lite choklad så bör du tänka om.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>